Ko sem prvič zasledil Argetin oglas za ribji namaz s posoško postrvjo sem bil prepričan, da sem jaz narobe slišal. Za posoško postrv še nisem slišal, sem pa slišal za soško postrv. Ampak bistvu je v podrobnostih – Argeta je skupaj z ribogojnico Faronika iz Tolmina pripravila namaz iz posoške postrvi.
- Novi iPhone 12 / štirje novi iPhone telefoni / iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12…
- Kuhaj kot chef / kako sem pripravil vegansko sladico češnjeva pregreha z Markom Brinarjem
- Harry’s Piccolo, Trst / chef Matteo Metullio / restavracija z Michelinovo zvezdico na Piazza Unità d’Italia
- Najboljša pizza na svetu / L’Antica Pizzeria da Michele, Neapelj / had testira pizze / ocena 5,0
- Morski koprc aka motar / zelo zdrava in užitna rastlina, ki raste med skalami na obali
- Draga di Lovrana / chef Deni Srdoč / restavracija z Michelinovo zvezdico nad Lovranom
Soška postrv je endemit (žival ali rastlina, ki jo je moč najti le v nekaterih omejenih predelih sveta) in je zaščitena. Njena značilnost je velika glava in marmorni vzorec (temno siv, rjav, olivno zelen, bakreno rdeč) na sivobeli podlagi.
Argeta pri svoji komunikaciji uporablja ime posoška postrv, kar ni enako soška postrv. Gre zgolj za to, da je posoška postrv rejena v posoški regiji, konkretno v ribogojnici Faronika, kjer vzgajajo postrvi šarenke, ki pa se zaradi načina vzgajanja razlikujejo od navadnih šarenk.
Glede na to, da je Covid-19 kriza prizadela tudi ribogojnico Faronika, je poteza Atlantic Grupe in Mercatorja, ki sta se odpovedala dobičku od prodaje hvale vredna!
