Podeljene so Michelinove zvezdice 2024 za Slovenijo. Sedaj imamo deset restavracij v Sloveniji, ki se ponašajo z “mišelinkami”. Ana Roš in Hišo Franko ostaja na prvem mestu s tremi zvezdicami, restavracija Milka in David Žefran sta obdržala dve. Med osmimi restavracijami z eno Michelinovo zvezdico pa je tudi restavracija Pavus in Marko Pavčnik. Zasluženo!
- Restavracija Pavus / Marko Pavčnik in veganski vikend v Laškem
- Restavracija Strelec / chef Igor Jagodic / ena Michelinova zvezdica in njihov veganski meni
- Pri Lojzetu / Dvorec Zemono / ena Michelinova zvezdica, chef Tomaž Kavčič in njihov veganski meni
- Hiša Linhart, Radovljica / chef Uroš Štefelin (Michelinova zvezdica Vila Podvin) in njegov veganski meni
- Restavracija Dam / ena Michelinova zvezdica, chef Uroš Fakuč in njihov veganski meni
Ostale restavracije z eno Michelinovo zvezdico so:
- Cob / Portorož / Filip Matjaž
- Hiša Linhart / Radovljica / Uroš Štefelin
- Hiša Denk / Zgornja Kungota / Gregor Vračko
- Restavracija Strelec / Ljubljana / Igor Jagodic
- Grič / Šentjošt nad Horjulom / Luka Košir
- Dam / Nova Gorica / Uroš Fakuč
- Gostilna pri Lojzetu / Vipava / Tomaž Kavčič
Restavracija, ki se ponašajo z zeleno zvezdico:
- Galerija okusov / Petrovče / Marko Magajne
- Gostilna Krištof / Predoselje / Uroš Gorjanc
- Gostilna Repovž / Šentjanž / Grega Repovž
- Grič / Šentjošt nad Horjulom / Luka Košir
- Hiša Linhart / Radovljica / Uroš Štefelin
- Mahorčič / Kozina / Ksenija Krajšek Mahorčič
- Špacapanova hiša / Komen / Ago Špacapan
Vesel sem za restavracijo Pavus, ki je končno dobila svoje mesto na Michelinovem zemljevidu. Še posebej pa za Marka, ki je zame eden izmed najbolj inovativnih chefov v Sloveniji. Ja, priznam, sem ljubitelj njegovih veganskih kreacij, ki so drugačne, predvsem pa domiselne in vedno znova me presenetijo.
Sicer pa čestitke vsem, ki se trudite, da je Slovenija na zemljevidu Michelina.