Bravo Simobil! Nova naprava vsako leto je novost, ki jo predstavlja Simobil. Namreč za vse tiste, ki se vežejo na operaterja za dve leti, sta ti dve leti povsem predolgi – v času hitro razvijajočih tehnologij in po dveh letih je telefon že zastarel in tudi dokaj nefunkcionalen. Ideja, ki jo predstavlja Simobil rešuje problem vseh “gadget frikov”.

Po 12 plačanih mesečnih obrokih lahko svoj rabljen telefon prinesete in zamenjate za najnovejši model v ponudbi. Ponudba je na voljo za fizične osebe – potrošnike – to je zapisano na spletni strani, kjer ponujajo tudi dodatne informacije o tem, kolikšen je mesečni znesek opcije, kot tudi kriteriji doplačila za vrnjeni telefon.

Če prav razumem. Vežem se za 24 mesecev in plačujem vsak mesec mesečni obrok (višji – Nova naprava vsako leto 12 X 29,90 €  / Redna cena 24 X 23 €). Po 12 mesecih pride nov model iPhona in želim nov telefon. Če nimam uničenega, potem ni problemov, sicer pa moram doplačati to, kar sem uničil, kar pa je odvisno od števila praks. In potem dobim nov telefon. Ali sem pripravljen mesečno plačati 6 eurov več za to? Sem! In verjetno nisem edini.

V drobnem tisku ima Simobil zapisano:

Ponudbo »Nova naprava vsako leto« lahko izkoristijo vsi novi in po Pogojih predčasnega nakupa telefona obstoječi naročniki Si.mobila ob vezavi za 24 mesecev na naročniškem paketu. Stranka lahko kadarkoli po poravnanih 12 mesečnih obrokih za telefon in 12 mesečnih opcijah »Nova naprava vsako leto«, vrne telefon ter kupi nov telefon, vse pod Posebnimi pogoji opcije »Nova naprava vsako leto«.

Izpostavljena cena telefona v primeru »Nova naprava vsako leto« je sestavljena iz seštevka stroška mesečnega obroka in opcije »Nova naprava vsako leto«. Ponudba velja samo za fizične osebe – potrošnike. Mesečni obroki in opcija se mesečno prištevajo računu za opravljene elektronske komunikacijske storitve družbe Si.mobil, d. d.. V primeru nakupa telefona na obroke se naročniku na prvem računu zaračuna Strošek odobritve obročnega nakupa naprave v višini 1,99 EUR. Stranka lahko kadarkoli zahteva prekinitev plačevanja opcije, vendar potem izgubi pravico do nakupa novega telefona po enem letu. Vse cene vključujejo DDV.

Za opcijo »Nova naprava vsako leto« veljajo Posebni pogoji, ki so skupaj s pogoji paketov, cenami ostalih storitev, storitev v tujini, cenami izven zakupljenih količin, pogoji ponovne vezave za obstoječe naročnike ter pogoji ponudbe ob 12-mesečni vezavi na voljo na 040404040, www.simobil.si in na Si.mobilovih prodajnih mestih. Si.mobil d.d., Šmartinska c. 134b, SI-1000.

Več o posebnih pogojih ponudbe Nova naprava vsako leto lahko preberete na sledeči povezavi.

Simobil / Nova naprava vsako leto

Simobil / Nova naprava vsako leto

11 Responses to Simobil / nova naprava vsako leto

 1. Pete pravi:

  Hm, si zihr? Pri “normalni” vezavi 24 mesecev ti potem ostane telefon. Tukaj ga sicer res da menjaš po enem letu, a nimaš od tega nič. Simobil pa veliko – 1 leto star telefon se še vedno da dobro prodati, medtem ko si ga ti odplačeval 30% dražje.
  Zanimivo bi bilo preračunati koliko je strošek odkupa telefona po enem letu pri normalni vezavi VS nov telefon vsako leto. Ker se meni ne da tega izračunat narest, verjamem, da ga boš ti ;)

  • had pravi:

   sem šel računat :) in ugotovil, da se mi tole vseeno bolj splača – iz preprostega razloga. telefon po dveh letih je ponavadi že tako izrabljen (baterija), da lahko pri prodaji samo koga nategneš :)

   še raje bi imel “leas” telefona, ko sploh ne bi bil njegov lastnik, ampak mesečno plačeval določeno vrednost.. približno to, kar so naredili pri simobilu :)

   bom pa naredil še en preračun kmalu :)

 2. Boštjan pravi:

  To, dajmo spodbujat vsako leto izdelavo novega telefona, čeprav so stari še povsem uporabni in jim nič ne manjka. Reciklaža je že ok, ampak vse energije in onesnaženja ki gre za izdelavo in transport, pa nikoli ne dobiš nazaj. Kakšne so posledice prometa in proizvodnje energije (pa čeprav v eko elektrarnah na Muri) pa vemo…

  Škoda, da gre vse v smer nesmiselne potrošnje. Roni, kaj te žene v to smer?

  • had pravi:

   na zalost se ne morem strinjati. problem telefona je baterija. po enem letu kaze znake “pretirane uporabe”. telefoni ne bodo sli v nic..

   • Anonimno pravi:

    Roni, zdaj pa jest res ne razumem kaj ti počneš s telefonom ampak moja šestica po trenutno dveh letih uporabe ne kaže niti najmanjšega upehanja baterije. Pred tem sem imel iphone 4 skoraj 5 let, pa ni bila po petih letih nič slabša. Štirica bi zdržala še mnogo dlje če mi nebi padla iz pomola v morje ker se ukvarjam z navtično elektroniko. To se mi zdi popolno nakladanje, ker so baterije mnogo boljše kot pred 15 leti, še posebej če upoštevaš da od njih zahtevamo vedno več. lp Grega

    • had pravi:

     nokia 6310i mi zdrzi deset dni :) iphone 6s, star 7 mesecev mi ne zdrzi cel dan.. :(
     iphone 5s, ki sem ga vceraj rektrutiral, star 2 leti in pol, pa mi baterija zdrzi 6 ur :(

     ocitno malce bolj heavy user, pa imam izklopljene push notifikacije, gps, maile in vse ostalo.. :(

   • Joško pravi:

    eni imamo naprednejše telefone!
    Take, da se jim da baterijo zamenjat!

 3. Anonimno pravi:

  Ne razumem ravno tega. Gledam paket Svobodni M – Iphone 7 Plus 128 GB.

  Če izberem opcijo nova naprava vsako leto, potem me telefon preračunano pride 514,8€ (12*42,9). Če pa vzamem telefon brez te opcije, me pa telefon preračunano pride 792€ (12*66).
  Sedaj pa vprašanje:
  Če vzamem opcijo in naslednje leto nov telefon, ali moram potem naslednje leto še vedno plačevati obroke za moj stari telefon, da ga v 24. obrokih v celoti odplačam? Ker to pa ni navedeno na njihovi strani. Če temu ni tako, potem lahko vzamem opcijo, plačam 514,8€ v enem letu, naslednje leto dobim nov telefon in ga prodam nekomu za npr. 800€, s čimer sem si po enekm letu uporabe naprave praktično naredil plus.
  Vse skupaj ni ravno logično :) Ali pa če po enem letu ne želim menjati telefona za novega, bi ga pa želel sam prodati nekomu. Se pravi plačam teh 514,8€ in po enem letu je telefon moj, potem je pa na meni, ali ga bom menjal pri Simobilu za movega, ali ga bom sam prodal nekomu.
  Roni razloži prosim kako je s tem, ker predvidevam, da imaš vse te podatke :)
  lp

  • had pravi:

   nimam vseh teh podatkov..

   ampak bom poskusil pridobiti odgovore :)

  • had pravi:

   takole.. ce se odlocis za to opcijo, potem imas po enem letu moznost menjave telefona – telefon se vedno ni tvoj, saj si vezan za 24 mesecev.. ta opcija ti samo to omogoci, da ga zamenjas za drugega / preskok..

   torej najbolj se ti splaca, ce telefon dejansko menjas na 12 mesecev, kot pa ce ga cez 19 mesecev, ker sicer placas vec..

   upam, da se razumeva :)

 4. Anonimno pravi:

  Ok sedaj sem na nekem drugem blogu (tehnozvezdje) bral drugačno razlago. V resnici gre očitno za najem in ne za nakup naprave. Se pravi naprava ni naša last, ampak je samo v najemu (verjetno do popolnega izplačila naprave – se pravi 24*33€ v mojem primeru). Če je tako, potem gre za totalno zavajanje kupcev/potrošnikov, saj na njihovi strani piše “Cena naprave” kljub temu, da je izbrana opcija “Nova naprava vsako leto”. Niti v drobnem tisku ni napisano, da gre za najem.
  Prava cena naprave je potem (govorim za paket Svobodni M in Iphone 7 Plus 128)24*33€ + 24*9,99 za opcijo nova naprava vsako leto. Oz. ni nujno v drugem letu te opcije plačevati, lahko pa jo, če potem spet želiš nov telefon čez 2 leti. telefon pa moraš v vsakem primeru odplačati, torej 24*33€.
  Če povzamem, je navedeno na njihovi strani eno veliko zavajanje kupcev. Cena naprave, ki jo navajajo, nikakor ni “prava” cena naprave. Kakorkoli obrneš.
  Hvala Roni za info :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.