Montagu je nov steak house v Portorožu, poleg kavarne Cacao. Rad imam steake. Rad imam morje. Če sem na naši obali želel jesti dober steak, sem imel problem. Kje najti oštarijo z dobrim steakom na obali? Preko meje obstajajo. To vem. Na obali pa nisem imel te sreče, ali pa sem se premalo družil z domačini, ki bi mi odkrili to skrivnost. Tudi sicer je na obali precej malo vrhunskih restavracij, ki bi zadostile želje in potrebe tistih turistov, ki ob prihodu na obalo ne gledajo na cene, ampak si privoščijo malce več, kot bi si sicer. Tako, da je tale novost precej dobrodošla za vse tiste, ki si ne želite pizze, ali pa česa podobnega na obali. Prav tako pa Montagu ne gre v konkurenco lokalom z ribjo ponudbo, saj nagovarja povsem drug segment obiskovalcev.

Kaj torej ponuja Montagu? Zgoraj je delček menija, kjer je predstavljeno meso. Sam sem izbral l-bone, ker je bil to kos mesa, ki je imel 600 gramov. Sicer sem se igral z idejo kobe govedine, vendar bom to preizkusil naslednjič, ko bo denarnica bolj polna. Naročil medium rare in dobil medium rare. Ravno tako, kot sem si zaželel. Škoda, ker sem zraven dobil še malce rukole, ki je bila povsem nepotrebna, saj je bilo meso več kot odlično.

Lokal je zanimivo dizajnersko urejen. Dolga hladilna stena z vini iz vsega sveta, velika odprta kuhinja, kjer si lahko vsak ogleda kako se pripravlja meso, poleg tega pa v sredini kuhinje Montague Legend Overfired Broiler, ki je Ferrari med pečmi.

Velika terasa v prvi vrsti in velik koktejl bar, kjer mešajo zanimive koktejle / meni je barman zmešal koktejl Coca Cole in zelenega jabolka in me je z njim tako navdušil, da upam, da bo Coca Cola kdaj dala takšni pijačo v svoj asortiman sta odlična popotnica za restavracijo, ki sprejme preko 250 gostov.

Ali Portorož potrebuje takšen lokal, je bilo vprašanje, ki se mi je zastavljalo ves čas? Da! Če se že gremo turizem, potem je potrebno pomisliti na različne kategorije ljudi, ki pridejo v Portorož. Glede na to, da je med vikendi promenada v Portorožu in da je vozni park impresiven, je bil takšen lokal zelo potreben. Pač v ponudbi ni čevapčičev in pizz, ampak je kvalitetno meso. Definitivno bo tole moja ljubša restavracija na obali. Sploh v času raznih konferenc!

Še par ostalih restavracij: