Slovenija pripravljena sprejeti do 200.000 beguncev iz Ukrajine in 250 beguncev iz “tretjih” držav

Včeraj je Aleš Hojs izjavil, da je Slovenija pripravljena sprejeti do 200.000 beguncev iz Ukrajine. Bravo! Vendar ob tem pozabljamo, da je Slovenija prav tako pripravljena sprejeti zgolj 250 beguncev iz tretjih držav sveta, kjer tudi potekajo vojne in kjer se ljudje borijo za svoja življenja. Ampak za to ablast obstajajo očitno različni kriteriji o tem kdo je migrant in kdo begunec.

Zadnje dni dogajanje v Ukrajini daje zagon našim ablastnikom. Najprej so zaprli zračni prostor nad Slovenijo za ruska letala. Častnim konzulom Rusije v Sloveniji so “odpovedali” gostoljubje. In Slovenija je dokazala, da je humanitarna država, saj je pripravljena sprejeti do 200.000 beguncev iz Ukrajine. Sicer ima Janez še neskončno rešitev za konec krize v Ukrajini, ampak na srečo na ga EU parketu ne poslušajo in ne upoštevajo.

Razumem, da se ljudje bojijo za svoja življenja v Ukrajini in da si želijo zapustiti državo, ki jo agresar napada in bombardira. Razumem, da Ukrajini ostale države pomagajo in da jo podpirajo. Pa vendar sem žalosten, ker se takšne stvari dogajajo istočasno v drugih krajih po svetu – pa se nihče ne ukvarja s tem, niti ni nihče pripravljen sprejeti ogromnih količin beguncev iz tistih območij. Očitno niso prave vere ali pa prave barve kože.

Zanimivo se mi zdi, da se domoljupci, ki so imeli toliko proti migrantom iz drugih držav, ker bodo “posilili Slovenke”, ker bodo “uničili našo vero”, ker bodo “nasilni”, ne bojijo novih migrantov. Da se nihče ne pritožuje nad številko 200.000, ki jo je včeraj omenil Aleš Hojs.

Verjamem, da lahko Slovenija sprejme precej ljudi, vendar je številka 200.000 ogromna. Verjetno Hojs računa na dejstvo, da kmalu ne bodo več na ablasti in da posledično se bodo lahko z njegovimi obljubami ukvarjali tisti, ki bodo naslednji prišli na oblast.

Ni mi jasno, zakaj Hojs ni obljubil, da Slovenija lahko sprejme 1.000.000 beguncev iz Ukrajine, ker potem bi lahko prišli do številke 3.000.000 Slovencev o kateri je govoril kozjanski bik. Mogoče pa domoljupci računajo, da bodo v Slovenijo prišle samo Ukrajinke in otroci …

Zakaj država loči ljudi po barvi kože, po veroizpovedi in po kraju od kjer prihajajo? Ali niso vsi ti ljudje zgolj ljudje, ki želijo preživeti in se bojijo za svoja življenja?