Kje v Portorožu dobro jesti? Restavracija Rizibizi je lahko super izbira! Vendar mora biti izpolnjenih par pogojev, sicer boste samo drago plačali svojo gastronomsko izkušnjo!

Vsako leto, ko sem bil na kateri izmed konferenc v Portorožu (SOF, SKOJ, SEMPL, SMK), sem vedno iskal dobre restavracije v bližini. Kruta realnost je takšna, da je težko najti karkoli res dobrega glede na price/performance v samem Portorožu. Nekaj časa sem prisegal na Staro Oljko, potem odkril gostilno Na Burji in Gostilno Ribič v Seči… Spisek je dolg, vendar sem imel ves ta čas pred seboj, glede na to, da je večina konferenc v hotelu Bernardin, odlično restavracijo Rizibizi, ki leži na Vilfanovi 10 v Portorožu in je od hotela Bernardin oddaljena par minut hoje.

V času konferenc je smiselno narediti rezervacijo, saj sicer lahko ostanete brez mize. Njihov jedilnik je precej pester, vendar mi nismo imeli te sreče. Ni bilo jedi s tartufi, ni bilo mesa (samo en steak), ni bilo vseh ribjih jedi, ki so na jedilniku. Torej je bila izbira bolj kot ne prepuščena samemu osebju. Škoda, saj bi bila sicer izkušnja še boljša, kot je bila.

V njihovi ponudbi so degustacijski meniji (po 33, 39 in 49 eurov), ki pridejo na vrsto naslednjič. Glede na to, da sem imel možnost preizkusiti več različnih jedi, lahko mirno trdim, da je njihov kuhar dober in da so bile jedi povsem korektne. Ni bilo sicer presežka, ki sem ga potihem pričakoval.

Velika pričakovanja sem imel od romba in brancina, ki sta bila pripravljena skupaj, vendar sta bila v končni fazi malce premalo pečena in preveč “kuhana”. Tudi to, da ribi priložijo par krompirčkov in kosov pečene zelenjave se mi ne zdi dovoj inovativno in vredno!

Všeč mi je, da pri jedeh ne uporabljajo veliko začimb, predvsem pa da se dejansko čuti okuse. Pozdrav iz kuhinje bi potreboval malce dodelave, predvsem pa več okusa. Tunin tartar z marmelado je bil vrhunski, prav tako hobotnica v solati. Ribe, glede na njihovo ceno, bi morale biti boljše.

Cena na osebo je bila okoli 55 eurov, kar se mi je zdelo zelo zelo veliko – ampak ko se naročajo ribe za več oseb, se vedno zgodi enaka situacija in je skupna cena visoka. Za takšen znesek bi pričakoval boljšo gastronomsko izkušnjo, ali pa glede na to, da niso imeli jedi iz jedilnika, da bo skupna cena temu primerno nižja.

Price / performance v Rizibizi ni bil najboljši in bi verjetno bila boljša izbira Gostilna za Gradom – Koper, ali Gostilna Na burji – Nova vas nad Dragonjo. Na žalost ni bilo časa, vendar bom dal Rizibiziju še eno možnost v prihodnosti in ko ne bo konferenc, ali festivalov v Portorožu

Priporočam še ostale gostilne:

Restavracija Rizibizi Portorož

Restavracija Rizibizi Portorož

Restavracija Rizibizi Portorož

Restavracija Rizibizi Portorož