dunking devils cerkinsko jezero dunking devils cerkinsko jezero

Dunking Devils skakali v zaledenelo Cerkniško Jezero

Akrobati Dunking Devils z rusko gugalnico skakali v zaledenelo Cerkniško Jezero. S tokratnim podvigom so Dunking Devilsi vse skupaj obrnili na glavo. Na zaledenelem Cerkniškem jezeru so postavili rusko gugalnico, v led naredili veliko luknjo in svoje neverjetne skoke izvajali sredi zime, v izjemno mrzlih razmerah. Seveda se je vsak skok končal s pristankom v ledeno mrzlo vodo, ki je imela le 2 stopinji celzija.

Ideja za izvedbo podviga je stara že 2 leti. A za izvedbo so bili potrebni idealni pogoji torej dolgo obdobje zelo mrzlega a hkrati sončnega vremena. Za varno postavitev ruske gugalnice na ledeni ploskvi je namreč debelina ledu morala biti vsaj 10 centimetrov. Letošnji rekordno mrzel in sončen januar je bil kot naročen za izvedbo tega ledenega podviga. Med snemanjem je temperatura zraka merila med -8 in +5 stopinjami celzija, temperatura vode pa se ni dvignila nad 2 stopinji. Zjutraj pred snemanjem pa jih je čakal, kjer je prejšnji večer bila luknja v ledu, svež 2 cm debel ledeni pokrov! Sonce akrobatov tokrat ni prijetno grelo, je pa skupaj z jutranjimi meglicami poskrbelo za pravljične prizore, ki jih je ob sončnem vzhodu mojstrsko v objektiv ujel režiser Luka Maček.

Gašper Novak, član Dunking Devils in akrobat DD Squad

Resnično me veseli, da smo tokrat lahko naše akrobacije izvajali pri meni doma na Cerkniškem jezeru. En cel dan smo porabili, da smo v ledu naredili dovolj veliko luknjo za varen pristanek v vodi. Hkrati pa smo veliko skrbi posvetili tudi varni montaži ruske gugalnice na ledeno ploskev. Noge smo podložili z velikimi lesenimi ploščami in tako razporedili pritisk, da se nam celotna gugalnica ne bi slučajno udrla v ledeno jezero. To bi bila katastrofa… Za izvedbo res visokih skokov pa smo konstrukcijo z lednimi vijaki in najlonskimi trakovi čvrsto pritrdili v ledeno podlago.

Zares ponosen sem, da nam je uspelo, pa čeprav nam je vsak skok v vodo dobesedno vzel sapo. In tokrat ne samo zaradi adrenalina. Iz salte pristajati v vodo, ki ima le 2 stopinji celzija, se tudi po mnogih skoki ne navadiš. Vsakič znova sem doživel šok!”

Tekom snemanja so se Dunking Devilsom pridružili tudi lokalni navdušenci plavanja v ledeni vodi, ki tovrstno početje izvajajo redno in s pomočjo metode Wima Hofa, svetovno znanega arktičnega plavalca. Tako smo bili na snemanju priča plavanju izjemno pogumnega dekleta pod ledeno ploskvijo iz ene luknje v ledu do druge. Za grand finale pa je v Dunking Devils ledenem bazenu plavalo kar 10 nadobudnih in na videz na mraz neobčutljivih plavalcev.

Cerkničana in člana Dunking Devils Gašper in Jan sta po ledenem podvigu doma odpotovala v Los Angeles, kjer je trenutno kar 30 stopinj. Tam skupaj s slovenskim proizvajalcem trampolinov, podjetjem Akrobat iz Novega Mesta, pripravljata teren za njihov naslednji podvig. Maja letos bodo tako Dunking Devilsi izjemen video projekt posneli v Kaliforniji v sodelovanju z ameriškimi akrobatskimi zvezdami. Njihove priprave je opazil tudi Steve-O, član legendarne zasedbe Jack Ass, ki se jim želi pridružiti na snemanju. To je potrdil tudi z objavo na svojem Instagram profilu. Že pred tem, v mesecu marcu, pa bodo Dunking Devilsi ponovno nastopili na polčasu NBA tekme Dallas Mavericks v okviru projekta “I Feel Slovenia Night 2022”.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja